درمان یبوست کودک 10 ماهه - An Overview
درمان یبوست کودک 10 ماهه - An Overview
Blog Article
این عارضه یکی از انواع بیماری های دستگاه گوارش است که در صورت بی توجهی به آن می تواند عوارض متعددی را به همراه آورد، از جمله مهمترین این عوارض، ابتلا به برخی از انواع بیمار های ناحیه ی مقعد است که در اثر افزایش فشار به این ناحیه ایجاد می شود و با درد سایر مشکلات را نیز به همراه خواهد داشت.
برخی از مطالعات نشان داده اند که افزودن پروبیوتیک ها می تواند برای افراد مبتلا به «یبوست» مزمن مفید باشد.
یبوست در خانم ها نسبت به آقایان شیوع بیشتری دارد. به نظر می رسد تغییرات سطح هورمونهای زنانه (استروژن و پروژسترون) طی دوره قاعدگی و نیز بارداری در شیوع بیشتر این اختلال در زنان نقش داشته باشد.
البته اختلال در حرکات رودهای یا عملکرد راستروده و مقعد ناشی از اختلال در اعصاب دستگاه گوارش یا مصرف برخی داروها نیز در بروز این مشکل بیتأثیر نیست. برخی از علل شایع یبوست عبارتند از:
اگر کودک شما شیر خشک می خورد، همیشه قبل از افزودن پودر شیر خشک ابتدا میزان آب را اندازه بگیرید – این به اطمینان از درست بودن نسبت آب به شیر خشک کمک می کند.
در اطراف مقعد تعداد بسیار زیادی مویرگ و رگ های خونی با فشار خون بالا وجود دارد که در هنگام دفع مدفوع برای دفع راحت تر می توانند تا حد زیادی منعطف شوند.
بازتوانی کنترل ماهیچههای کف لگن : افرادی که به دلیل اختلال در عملکرد عضلات کف لگن دچار مشکل در دفع و یبوست شدهاند نیز باید تحت رواندرمانی و بازتوانی کنترل عضلات کف لگن با تمرینات خاص قرار گیرند. بسیاری از عضلات کف لگن و اطراف مقعد و راست روده دارای درجاتی از کنترل ارادی هستند. بنابراین، آموزش میتواند بیماران مبتلا به اختلال کف لگن کمک کند تا عضلات خود را بیشتر و بهتر در حین اجابت مزاج کنترل کنند.
مدفوع نرم، بر خلاف مدفوع سخت، به راحتی دفع شده و به این طریق از یبوست جلوگیری می شود.
یبوست یکی از مشکلات شایع در میان مردم است و معمولاً به دفع مدفوع سخت، نامنظم و ناکامل اطلاق می شود.
شیاف گلیسرین برای یبوست بزرگسالان، از داروهای مسهلی شناخته می شود که سبب اتساع مقعد و تحریک احساس دفع می شود همچنین گلیسیرین با مکانیسم هیپراسمولار سبب جذب آب به درون کولون می شود.
پیشگیری از یبوست اقداماتی که در پیشگیری از یبوست مؤثر است، عبارتند از :
مکمل های فیبری با حجیم کردن مدفوع باعث دفع آسان تر می شوند.
یکی از عوارض یبوست که بیشتر در افراد مسن و کودکان دیده می شود تجمع توده سفت مدفوع در روده است، به درمان یبوست مزمن نحوی که حرکات روده قادر به حرکت دادن و دفع آن نباشد.
مصرف داروهای ضد درد (مانند کدئین و اکسی کدون)، داروهای ضد افسردگی (مانند آمیتریپتیلین و ایمی پرامین) و داروهای ضد تشنج (مانند فنیتوئین و کاربامازپین)